РЕГИСТРАЦИЈАТА Е ЗАТВОРЕНА!ТРЕСКАВЕЦ ТРЕИЛ – 16K 800 D+

Најстарата и најмасовната трка „Трескавец Треил” е долга 16 километри и стартува од Варош, минува под Марковите Кули и преку живописните околни прилепски ридови оди до манастирот Трескавец кој датира од XIII век. За манастирот Трескавец се велело дека е најнепристапното и најскриеното светилиште во Македонија, затоа што до него можело да се стигне само со пешачење по тесна, кривулеста патека која минува покрај неверојатни карпести природни формации.

Трката изобилува со религиски и духовни мотиви и е вистински репрезент на митското и културно наследство на овој крај. Спектакуларните пејзажи на најголемата рамница во Македонија –  Пелагонија и феноменалната карпеста околина ќе ве остават без здив и ќе ве натераат да се вратите повторно.

Совршениот спој на должина и технички карактеристики ја прават истата да биде идеална за сите оние кои за прв пат учествуваат, но и солиден предизвик  за оние со поголемо искуство.

Старт и финиш – амфитеатарот во Варош, Прилеп – ГПС – 41.357493, 21.530867
Старт – 23.09.2017 (сабота) – 10:00h локално време

Download

Контролни

  Control Points Facilities Total km Part km D+ to next D+ cum D- to next D- cum Time first Time limit
START Varosh  Whistle-512 0 0 0 0 0 0 10:00 10:00
CP1 Treskavec  Food&Drink Medical 8 8 640 640 50 50 10:40 13:00
FINISH Varosh  finish_flag 16 8 80 720 640 690 11:30 16:00 Time limit

Временски лимит- 6 hours

 

Whistle-512 Food&Drink Medical finish_flag
Start Food & Drinks First aid kit Finish

 

Date Sunrise Sunset Daylength
23.09.2017 06:22 18:29 12:07:01

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ПРИЈАВУВАЊЕТО

 • Со успешното пријавување на некоја од трките ќе бидете известени по електронска пошта (доколку не стигне мејл во инбокс сандачето, проверете во спам и промоции)
 • Во е-поштата секој пријавен добива линк за одложено онлајн плаќање на пријавата
 • Наплатата може да се обави ОНЛАЈН со картичка или ОФЛАЈН преку плаќање на трансакциска сметка
 • Пријавата се финализира со успешно извршена трансакција преку плаќање на ОНЛАЈН или ОФЛАЈН сервисот

* Онлајн плаќањето се врши преку сигурносниот “3D Pay” систем на Халк Банка
**Напомена – во онлајн наплаќањето ќе биде пресметана провизија од 4% за банкарски трошоци и одржување
***Назив на налогопримач: ТРЕКС | Адреса: Сава Ковачевиќ 47/3-54 1000 Скопје | Трансакциска сметка: 270069272700140 | Банка: Халк Банка | Цел на дознака: Крали Марко Треилс (наведете трка) | Повикување на број: KMT001002743

Цени и бранови за пријавување:

ТРКА Рана пријава

01.04 – 30.06.2017

Доцна пријава

01.07 – 31.08.2017

Трескавец Треил 16K 250 денари 350 денари
Камена Баба Треил 31K 500 денари 700 денари
Козјак Треил 65K 1200 денари 1800 денари
Крали Марко Ултра Треил 110K 1800 денари 2400 денари
Маркукуле Треил – детска трка Не се наплаќа Не се наплаќа

Со обезбеден стартен пакет добивате:

 • Стартен број со име и презиме на натпреварувачот
 • Храна и пијалоци во текот на трката
 • Финишерски медал
 • Паста парти (*само за 110км)
 • Финишерски оброк (**само за трките на 65 и 110км)
 • Онлајн диплома
 • Подароци од партнерите на трката
 • КМТ брендиран подарок од организаторот
 • Учество на еден уникатен спортски настан под отворено небо

Секоја пријава може да се збогати со дополнителна опција:

 • Брендирана памучна маица – 300 денари
 • Брендиран поларен дуксер – 1000 денари