Карактеристики на патеката

Должина : 16 km – патеката е убаво маркирана со мали црвени / бели линии и со знаменца каде е широк пат (каде нема камен за маркирање) 
Висинска разлика : +770 m 
/ -770 m 
Старт во 9 часот пред ман. Трескавец (1250 m) 
Цел : пред ман. Трескавец (1250 m) 
Просечен успон / спуст: +9 % / -9 % 
Максимален успон / спуст: +45 % / -27 %

 

Мажи

Поз.Ст.бр.Име и ПрезимеВремеПолГодиниКлуб / МестоРазл.
130Александар Стојановски01:23:00M20АК Перпетумобиле Скопје00:00:00
232Никола Кутаноски01:24:05М25АК Перпетумобиле Скопје00:01:05
331Атанас Анчевски01:26:17М19АК Перпетумобиле Скопје00:03:17
436Павле Коруноски01:31:17М20Крушево00:08:17
516Александар Таковски01:33:26М33Скопје00:10:26
612Жикица Ивановски01:34:02М27АК Астрајон Штип00:11:02
77Иван Ристов01:36:11М34Кочани00:13:11
837Велчо Горгиески01:38:11М20Крушево00:15:11
938Тони Станоески01:46:45М20Крушево00:23:45
1028Јордан Атанасовски01:58:00М27АК Матка Скопје00:35:00
1115Ѓоре Ѓорѓиевски01:58:11М26ПСД Макпетрол Скопје00:35:11
1218Милан Крстески02:04:36М13КНСБ Мусица Крушево00:41:36
1321Спирче Талески02:04:37М14КНСБ Мусица Крушево00:41:37
1423Ташули Талески02:06:11М13КНСБ Мусица Крушево00:43:11
1519Маријан Талески02:06:12М13КНСБ Мусица Крушево00:43:12
164Петар Герасимов02:10:16М50ПСД Макпетрол Скопје00:47:16
171Здравко Спасев02:12:08М26АК Матка Скопје00:49:08
1820Велче Милошески02:12:47М21КНСБ Мусица Крушево00:49:47
1913Александар Герасимовски02:14:46М21ПД 18 Август Скопје00:51:46
2014Божидар Чаушоски02:22:26М21Прилеп00:59:26
2135Живко Јордановски02:31:58М44Скопје01:08:58
2210Владимир Сикавица02:38:14М33ПСД Макпетрол Скопје01:15:14
2311Данчо Марковски02:45:26М31Скопје01:22:26
243Бранко Дикиќ02:59:58М28ПД Балкан Белград01:36:58
2534Трајче Симонски03:34:00М43Скопје02:11:00

Жени

Поз.Ст.бр.Име и ПрезимеВремеПолГодиниКлуб / МестоРазл.
18Тања Манчева02:10:34Ж38ПСД Макпетрол Скопје00:47:34
26Светлана Стојаноска02:11:23Ж28ПСД Макпетрол Скопје00:48:23
327Александра Герасимова02:22:42Ж19АК Матка Скопје00:59:42
424Марија Колароска02:26:40Ж14КНСБ Мусица Крушево01:03:40
526Дори Куртеска02:26:58Ж13КНСБ Мусица Крушево01:03:58
625Маја Куртеска02:27:10Ж14КНСБ Мусица Крушево01:04:10
79Ања Бубања02:59:59Ж29ПД Балкан Белград01:36:59
817Емилија РистоваDNFЖ27ПСД Макпетрол Скопје
933Љубица НетковаDNFЖ11ПСД Макпетрол Скопје

Заб :
– АК Перпетумобиле е Атлетски Клуб
– АК Астрајон и АК Матка се Алпинистички Клубови
– КНСБ Мусица е Клуб за Нордиско Скијање и Биатлон
– ПСД Макпетрол е Планинарско Спортско друштво
– ПД 18 Август е Планинарско Друштво
– ПК Балкан е Планинарски клуб