Крали Марко Треилс 2018 – поддржан од Делегацијата на Европската Унија во Македонија

Крали Марко Треилс 2018 – поддржан од Делегацијата на Европската Унија во Македонија

Организацискиот тим на трката „Крали Марко Треилс” со големо задоволство Ве известува за поддршката на Делегацијата на Европската Унија во Македонија на нашиот спортски настан и позитивната соработка. Крали Марко Треилс оваа 2018 година го има своето осмо издание и...
Победници и рекорди на Крали Марко Треилс 2017

Победници и рекорди на Крали Марко Треилс 2017

Крали Марко Ултра Треил 110км  Александар Стојкоски 14:18 Чарли Шарп 15:15  Константин Атанасов 15:26 Марија Николова 15:26 Десислава Цветанова 22:59  Аринета Мула 28:00 часа Козјак Треил 65км  Александар Кирковски 7:03 – рекорд на патеката во машка...
Меѓусебна соработка и поддршка со асоцијацијата Slovak Ultra Trail

Меѓусебна соработка и поддршка со асоцијацијата Slovak Ultra Trail

Ни претставува особено задоволство што нашиот тим оствари првична соработка со здружението Slovak Ultra Trail кое претставува „чадор” асоцијација на сите организатори на ултра-треил настани во Словачка. Тимот веќе околу 3 години работи на полето на унапредување и...
Известување – Пожар на Маркови Кули (обновено)

Известување – Пожар на Маркови Кули (обновено)

Би сакале да ги известиме сите пријавени тркачи и љубители на Крали Марко Треилс дека, на жалост,  пожарот пред извесно време кој беше во северозападните падини на Марковите Кули зафати голем дел од ниската вегетација во поширокиот регион над градот. Ситуацијата е...