ОФИЦИЈАЛНО ВИДЕО


НАДМИНИ СЕ СЕБЕ!ПОЧУСТВУВАЈ ЈА ЛЕГЕНДАТА, ИСТРЧАЈ ГО МИТОТ

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Кој е Крали Марко

Марко Крале – јунак над јунаци! – воскликнуваат стотици македонски и балкански народни приказни, песни, преданија, митови и легенди. Бесконечно долга е низата на  јунаштва и подвизи на овој средновековен и легендарен владетел на тлото на Прилеп и Македонија. Долга и јуначка како ултра маратон!

СПОНЗОРИ