Програма

ОФИЦИЈАЛНА ПРОГРАМА НА НАСТАНОТ
КРАЛИ МАРКО ТРЕИЛС 2019

Четврток 26.09.2019

 • 16:00 – 20:00 – Делење на стартни пакети во Скопје – Јавна Соба (Делење на пакети во сабота пред настанот нема да има) www.publicroom.org

Петок 27.09.2019

 • 12:00 – 21:00 – делење на стартни пакети во Прилеп (16/34/67/) – Варош
 • 19:00 – Технички состанок и официјално отворање на настанот – Прес сала на Општина Прилеп – Центар

 • 20:00 – Паста Парти за тркачи на 67км – Хотел Атлас Сити Центар

Сабота 28.09.2019

 • 06:30 – 07:30 – оставање на дроп-бег (67)

 • 08:00 – старт на трката Козјак Треил 67 км

 • 08:30 – 09:30 – делење на стартни пакети – Маркукуле треил 1км

 • 10:00 – старт на трките на Трескавец Треил 16 км и Камена Баба Треил 34 км

 • 10:15 – старт на детската трка – Маркукуле

 • 10:30 – пристигнување на првите финишери на Маркукуле треил

 • 11:20 – пристигнување на првите финишери на 16 км

 • 13:50 – пристигнување на првите финишери на 34 км

 • 15:50 – пристигнување на првите финишери на 67 км

 • 16:00 – затвoрање на трката на 16 км

 • 18:00 – затвoрање на трката на 34 км

 • 18:00 – прогласување на победниците на 16 и 34 км

 • Дочекување на финишери од тркaта на 67 км

 • 21:00 – прогласување на победниците на трката на 67км

 • 23:00 – затворање на трката на 67 км и настанот