ТРЕСКАВЕЦ ТРЕИЛ – 16K 800 D+

Најстарата и најмасовната трка „Трескавец Треил” е долга 16 километри и стартува од Варош, минува под Марковите Кули и преку живописните околни прилепски ридови оди до манастирот Трескавец кој датира од XIII век. За манастирот Трескавец се велело дека е најнепристапното и најскриеното светилиште во Македонија, затоа што до него можело да се стигне само со пешачење по тесна, кривулеста патека која минува покрај неверојатни карпести природни формации.

Трката изобилува со религиски и духовни мотиви и е вистински репрезент на митското и културно наследство на овој крај. Спектакуларните пејзажи на најголемата рамница во Македонија –  Пелагонија и феноменалната карпеста околина ќе ве остават без здив и ќе ве натераат да се вратите повторно.

Совршениот спој на должина и технички карактеристики ја прават истата да биде идеална за сите оние кои за прв пат учествуваат, но и солиден предизвик  за оние со поголемо искуство.

Старт и финиш – амфитеатарот во Варош, Прилеп – ГПС – 41.357493, 21.530867

Старт – 28.09.2019 (сабота) – 10:00h локално време

 

ТРЕСКАВЕЦ ТРЕИЛ 16K – 800 D+

Контролни Точки Освежителни стaници Локација Вкупно km km до следна D+ вкупно D+ до следна D- вкупно D- до следна Време прв Време последен Временски лимит
СТАРТ Варош 0 8.5 0 700 0 150 10:00 10:00 10:00
КТ1 ОС1 Трескавец 8.5 7.3 700 120 150 672 10:47 13:00 13:00
ФИНИШ Варош 15.8 820 822 11:22 16:00 16:00
Временски лимит – 6ч

 

ВАЖНИ ИНФОРМАЦИИ ОКОЛУ ПРИЈАВУВАЊЕТО

 • Со успешното пријавување на некоја од трките ќе бидете известени по електронска пошта (доколку не стигне мејл во инбокс сандачето, проверете во спам и промоции)
 • Во е-поштата секој пријавен добива линк за одложено онлајн плаќање на пријавата
 • Наплатата може да се обави ОНЛАЈН со картичка или ОФЛАЈН преку плаќање на трансакциска сметка
 • Пријавата се финализира со успешно извршена трансакција преку плаќање на ОНЛАЈН или ОФЛАЈН сервисот

Жиро-сметка за офлајн плаќање

Назив на налогопримач: ТРЕКС
Адреса: Ибе Паликуќа 17, 1000 Скопје
Трансакциска сметка: 270069272700140
Банка: Халк Банка
Цел на дознака: Крали Марко Треилс (наведете трка)

* Онлајн плаќањето се врши преку сигурносниот “3D Pay” систем на Халк Банка
**Напомена – во онлајн наплаќањето ќе биде пресметана провизија од 4% за банкарски трошоци и одржување
***Напомена – во цената не се вклучени банкарските провизии при ОФЛАЈН плаќање

Цени и бранови за пријавување:

ТРКА Рана пријава

08.05 – 30.06.2019

Доцна пријава

01.07 – 31.08.2019

Краен рок (без подарок од организаторот)

01.09 – 08.09.2019

Трескавец Треил 16 km 300 денари 400 денари 400 денари
Камена Баба Треил 34 km 500 денари 700 денари 700 денари
Козјак Треил 67 km 1200 денари 1800 денари 1800 денари
Маркукуле Треил – детска трка Не се наплаќа Не се наплаќа Не се наплаќа

 

Со обезбеден стартен пакет добивате:

 • Стартен број со име и презиме на натпреварувачот
 • Храна и пијалоци во текот на трката
 • Финишерски медал
 • Онлајн диплома
 • Подароци од партнерите на трката
 • КМТ брендиран подарок од организаторот
 • Учество на еден уникатен спортски настан под отворено небo