Задолжителна опрема

Задолжителна и препорачана опрема:

ТРКА
ОПРЕМА Kozjak Trail Kamena Baba
Trail
Treskavec
Trail
Шишиња за вода или воден меур за во ранец – минимум 1l волумен ЗАДЛОЖИТЕЛНО ПРЕПОРАЧАНО
Стартен број прикачен на предниот дел на телото – јасно видлив ЗАДЛОЖИТЕЛНО ЗАДОЛЖИТЕЛНО
Фолија за преживување ЗАДЛОЖИТЕЛНО ПРЕПОРАЧАНО
Свирче ЗАДЛОЖИТЕЛНО ПРЕПОРАЧАНО
Јакна за дожд или шушкавец – погодна за услови во планина ЗАДЛОЖИТЕЛНО ПРЕПОРАЧАНО
Челна лампа со резервни батерии ЗАДЛОЖИТЕЛНО
Вклучен мобилен телефон ЗАДЛОЖИТЕЛНО ЗАДОЛЖИТЕЛНО
Сет за прва помош ЗАДЛОЖИТЕЛНО ПРЕПОРАЧАНО
Блуза со долги ракави или само ракави ПРЕПОРАЧАНО
Капа/бандана ПРЕПОРАЧАНО
Ракавици ПРЕПОРАЧАНО
Енергетско блокче или слична цврста храна ПРЕПОРАЧАНО
Планинарски стапчиња ПРЕПОРАЧАНО

Правила за дисквалификација и пенали:

 

ПРАВИЛА ДИСКВАЛИФИКАЦИЈА ПЕНАЛ
натпреварувачот не е регистриран на контролна точка
крати во текот на трката
е забележан како фрла отпадоци на патеката 2 часа
доколку не помогне на натпреварувач кој има потреба од помош 2 часа
користи транспорт за време на трката
натпреварувачот се противи на проверките од страна на организаторот за време на трката
не ја поседува задолжителната опрема или одбива да ја покаже на евентуална проверка од страна на волонтерите
непочитување на наредба на надлежно лице – контролор, медицинска помош, организација